G-1L36CTF7M1
HEIDI MOSGAARD
KOMPLEMENTÆR HORMONTERAPEUT OG KROPSTERAPEUT

HVORFOR KOMPLEMENTÆR HORMONTERAPI?

Jeg hedder Heidi, og jeg brænder for, at hjælpe DIG med at leve et sundt og nærende liv!

Og hvorfor? Fordi jeg er dybt facineret af kroppens evne til at restituere og helbrede sig selv, når den får den rigtige næring og pleje. Og fordi jeg selv har været der, hvor min krop sagde fra, faktisk hele to gange. Den sidste gang efter syv måneder, hvor jeg havde forsøgt at passe et stressende og travlt arbejde, samtidigt med jeg prøvede, at komme mig efter en infektion med en tarmbakterie, jeg erhvervede mig på en rejse til Cambodia, og med en autoimmun stofskiftesygdom og tidligere stress sygemelding i bagagen, var det langt mere end, hvad min krop kunne holde til. Den sagde fra…helt fra! De første 2 måneder kunne jeg ikke meget andet end at ligge på sofaen.

Det har taget sin tid, men et skridt ad gangen er jeg vendt tilbage til livet! -et liv hvor jeg igen kan mange af de ting jeg kunne før, men også et liv hvor jeg nu kender min krop og dens reaktioner, og ved hvad der nærer mig og hvad der ikke gør. En del af de gamle vaner er droppet, da det er blevet meget tydeligt for mig, at de ikke alle gør mig godt. Selvom min krop tidligere forsøgte at råbe mig op flere gange, lyttede jeg desværre ikke efter – men det gør jeg nu. Lytter DU efter, hvad DIN krop prøver at fortælle dig?

I 2019 blev jeg færdig som lægeeksamineret Komplementær Hormonterapeut™ ved Institut for Komplemtær Hormonterapi hos Caroline Fibæk. Jeg havde i flere år søgt en uddannelse, som beskæftiger sig med hele menneskekroppen, og med fokus på at finde rodårsagen til symptomer og sygdomme fremfor bare at symptom behandle. Og da jeg selv stod med en diagnose på en autoimmunsygdom og prøvede på egen krop at blive puttet ned i de forskellige "kasser" i vores sundhedssystem, uden det resulterede i jeg fik der bedre, tværtimod, var jeg yderst motiveret til at uddanne mig. Derfor slog jeg til da Institutet åbnede for optagelse af nye elever, og jeg har ikke fortrudt det et sekund. 

Komplementær Hormonterapi er koblingen med det "alternative" og den konventionelle medicin. Uddannelsen tager udgangspunkt i et funktional medicin perspektiv, der er en individualiseret, patientcenteret og videnskabelig baseret behandlingsform, som kræver en grundig forståelse for hver klients livsstil såvel som biokemiske og genetiske faktorer. Det giver behandler og klient en unik mulighed for sammen at finde og klarlægge de underliggende årsagerne til symptomer og sygdomme, og med udgangspunkt i disse fund, at tilrettelægge personlige behandlingsprogrammer, der bringer kroppen tilbage i balance og optimal velvære.

 

 

 

 

Jeg er uddannet Tandplejer i 2006 fra Århus Universitet, og har siden da arbejdet primært i privat praksis, og det gør jeg stadigvæk ca. 3½ dag ugentlig.

Hovedparten af min tid på klinikken bliver brugt på sundhedsfremmende og forbyggende behandlinger mod udvikling af huller i tænderne, parodontitis og andre mund- og tandsygdomme. Dårlig tandsundhed har nemlig betydning for det generelle helbred og risikoen for at udvikle en lang række systemiske sygdomme bl.a hjertekarsygdomme og diabetes.