G-1L36CTF7M1
HEIDI MOSGAARD
KOMPLEMENTÆR HORMONTERAPEUT OG KROPSTERAPEUT

KOMPLEMENTÆR HORMONTERAPI

Vores hormoner er kroppens budbringere, de produceres i kirtler i kroppen og frigives til blodbanen, hvorfra de rejser rundt til kroppens celler og organer og signalerer, hvad de skal gøre. De påvirker alt i vores krop ligefra immunforsvar, fordøjelse, energi og hud til vores sind og tanker. Et ubalanceret hormonsystem kan altså forårsage en kaskade af symptomer og sygdomme. 

Det kan være alt fra søvnløshed, hudlidelser, stressreaktioner og angst til stofskifteproblematikker, energiforladthed, infertilitet og fordøjelsesproblemer.

Med den komplementære hormonterapi arbejder jeg ud fra et functionel medicine perspektiv, nemlig at finde rodårsagen til dine ubalancer frem for at symptombehandle. Da vi alle er unikke og biokemisk forskellige starter din behandling med en personlig konsultation, hvor vi finder rodårsagerne til netop dine symptomer. Således laves et personligt behandlingsprogram bestående af kost, kosttilskud, stresshåndtering og motion/bevægelse.

Det er ikke et “Quick Fix” at få kroppen tilbage i balance, og størstedelen af behandlingen består i at lave de nødvendige livsstilændringer, der passer netop til dig og din krop. 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Da jeg arbejder meget dybdegående vil du, når du har booket din konsultation, modtage et omfattende spørgeskema, som indeholder spørgsmål omkring dit helbred, sygehistorie, livsstil og familiehistorie. Skemaet indeholder desuden en 5 dages kostdagbog, som du skal udfylde. Alle oplysninger bliver naturligvis behandlet fortroligt.

Du skal udfylde og returnere spørgeskemaet senest 5 dage før konsultationen. På denne måde har jeg de bedste forudsætninger til at kunne forberede mig, så vi kan udnytte konsultationstiden bedst muligt. 

I konsultationen tager jeg udgangspunkt i dine svar fra spørgeskemaet, samtidig med at jeg bruger forskellige screeningsværktøjer og målinger. Medbring desuden kopi af journaler og testsvar fra egen læge og sygehus. Ved den første konsultation for vi et overblik over din nuværende situation og hvad du søger hjælp til. Vi klarlægger behovet for yderlige laboratorietest og undersøgelser. Bemærk at laboratorietest, der ikke foretages ved egen læge, betaler du selv for.

Efter endt konsultation vil jeg udarbejde dit personlige sundhedsprogram. Dette modtager du typisk 2-3 hverdage efter konsultationen. Dit program vil indeholde stresshåndtering, søvn, motion/bevægelse, kost, kosttilskud og eventuelt anbefalinger til laboratorietest, samt støttebehandling. Du ved derfor hvor dit fokus skal ligge indtil vi ses igen. Næste konsultation ligger oftest 4-12 uger efter, afhængig af dine symptomer og problematikker.

Ved den opfølgende konsultation kigger vi på om dine symptomer er blevet bedre, hvad har givet dig udfordringer ved den nye livsstil og hvilke områder skal justeres iforhold til dit sundhedsprogram, desuden kigger vi på resultaterne af evt laboratorietests.

Bemærk at såfremt du indtager lægeordineret medicin skal du orientere din læge om dit forløb. Jeg ændrer ikke på din medicinering, den skal følges af din læge.

Konsultationerne foregår via personligt fremmøde på Carl Klitgaards Vej i Nørresundby, online via skype/facetime eller som hjemmebesøg optil 20 km fra Aalborg C.

Komplementær hormonterapi kan hjælpe dig der lider af

 • Stress, udbrændthed, eller kronisk træthed

 • Stofskifte sygdomme

 • Søvnproblemer

 • Infertilitet, endometriose, PCO(S)

 • PMS eller symptomer i overgangsalderen

 • Depression og angst

 • Fordøjelses problematikker og inflammatorisk tarmsygdom

 • Hud lidelser

 • Autoimmune sygdomme

 • Allergier

 • Migræne

Er du i tvivl om jeg kan hjælpe dig med netop dine symptomer? 

-så tilbyder jeg en afklarende telefon samtale, det er gratis og helt uforpligtende.